Ο γάμος ένας μύθος είναι. Καλή η τελετή με το φουστανάκι και τα κουφέτα, το πάρτυ και οι μπομπονιέρες αλλά όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι οι όρκοι των ζευγαριών θα γίνουν.
Η διάρκεια ενός γάμου και αυτή μικρή, απο την "πρόταση" δίνω στο γάμο 1 χρόνο ζωής.
Μετά αρχίζει η απομυθοποίηση, έρχεται η τριβή της κοινής ζωής (που μπορείς να τη βιώσεις και χωρίς την κουλούρα), οι ευθύνες, η δουλειά, τα χρήματα και η κατανάλωσή τους, η οικογένεια (που κι αυτή δεν χρειάζεται την κουλούρα για να γίνει). Η απομυθοποίηση παίρνει χρόνο.
Οι περισσότεροι γνωστοί μου παλεύουν με τον χρόνο, τους παίρνει τα νιάτα τους, την ενέργειά τους, τη ζωή τους. Οσοι κάνουν γρήγορα παιδιά, ζούν στο τρέξιμο, ποτέ δεν κοιμούνται αρκετά, είναι στην τσίτα. Μερικοί μάλιστα κλαίνε για τον χαμένο ελευθερο χρόνο που ενώ δεν είχαν πολύ παλιά, με τη γέννηση των παιδιών δεν έχουν καθόλου.
Αυτό που δεν είναι μύθος είναι η επιθυμία δύο ανθρώπων να συ-ζήσουν. Να βιώσουν τον έρωτά τους, την αγάπη τους και τα όνειρά τους μαζί. Δεν θα τους ενώσει το νυφικό περισσότερο απο την κοινή γλώσσα τους και τα κοινά τους πιστεύω. Δεν θα τους ενώσουν περισσότερο οι επιθυμίες των γονέων τους "να σε δώ νυφούλα", ούτε το κήρυγμα του παπά. Αν είναι να ενωθούν οι ίδιοι θα το θέλουν και θα είναι διατεθημένοι να το παλέψουν.
Αν όμως στην πορεία η απομυθοποίηση γίνει ισοπέδωση, τότε δεν έχει νόημα ο γάμος. Δεν θα τους κρατήσει κοντά μία ληξιαρχική πράξη ή ένας δίσκος με κουφέτα. Ούτε τα παιδιά θα τους κρατούν κοντά, σε ένα διαλυμένο σπιτικό, θύματα ας είναι οι ίδιοι οι φταίχτες, οι αθώες ψυχές των παιδιών ας μην σέρνονται στον χορό.
Για να βγείς απο ένα γάμο, μπελάς, δικηγόροι, αντίδικοι, φασαρίες, λόγια κλπ. Η ψυχική οδύνη ασήκωτη
Για να βγείς απο μία σχέση, απλά φεύγεις. Η ψυχική οδύνη το ίδιο ασήκωτη.
Αρα?