Blogger Backgrounds

Παρασκευή, Ιουνίου 16, 2006

Σχέσεις


Π'οσα δώρα κάνατε σήμερα? Σε πόσους ανθρώπους δώσατε χαρά με τον καλό σας λόγο, με ένα βλέμμα, ένα αγκάλιασμα?
Πόσους πονέσατε σήμερα? Σε πόσους ανθρώπους δείξατε ότι τους έχετε χεσμένους, αλλά τους ανέχεσθε επειδή σας πληρώνουν?
Αγριεύω και συγχρόνως σκέφτομαι.
Δεν έχει νόημα να μένεις σε μία σχέση αν δεν σου αρέσει η σχέση. Οταν το χρήμα και η μοναξιά δεν παίζουν. Εντάξει λίγο παραπάνω χρήμα κανέναν δεν έβλαψε.
Μένετε λοιπόν κυρία μου στη σχέση σας για τα υλικά οφέλη. Λαμπρά, ούτε η πρώτη είσαστε ούτε η τελευταία. Κάνατε την επιλογή σας. Λέτε "Για χάρη των παιδιών", σαχλαμάρες λέω, τα παιδιά τι ξέρουν, εμείς κάνουμε τις επιλογές, ώσπου να μεγαλώσουν τα μωρά και να καταλάβουν φέξε μου και γλίστρυσα. Αρα, μένεις.
Στη σχέση δίνουμε και παίρνουμε.
Τι δίνεις?
Σέξ μάλλον δεν δίνεις. Και αν το δίνεις το κάνεις τυπικά, όχι απο ευχαρίστηση. Αυτοί που το απολαμβάνουν έχουν άλλη φάτσα, άλλο βλέμμα, όσο δίαιτα και να κάνουν απολαμβάνουν το φαγητό τους. Εχουν άλλη όψη και λένε πιό γλυκά πράγματα. Εχε υπόψη σου όμως ότι ακόμα και ένα όρθιο τούβλο να είναι ο άλλος, καταλαβαίνει την προσποίηση.. "Οι άντρες δεν νοιώθουν τους ψεύτικους οργασμούς", μπορεί αλλά νοιώθουν αν ευχαριστήθηκες. Επίσης βλέπουν κιόλας και συγκρίνουν τα σημάδια ενός "κορεσμένου" ατόμου. Ακουσε και μένα, κάτι ξέρω απο τη ζωή.
Για το σπίτι σου τίποτα δεν δίνεις. Δεν σε νοιάζει να ασχολείσαι. Εντάξει πολλές γυναίκες ιδιαίτερα εκείνες που κάνουν καρριέρα, δεν νοιάζονται για τα οικιακά. Παίρνουν όμως μιά άλλη γυναίκα, είτε συγγενή είτε την πληρώνουν, κάπως να τους σουλουπώνει. Οχι δεν επενδύεις εσύ σ' αυτά, είσαι υπεράνω? Η σκόνη, η ακαταστασία, η αφροντισιά δεν μετράνε. Ο συγκάτοικος της ζωής σου τι λέει? "Ποιός τον λογαριάζει αυτόν, όλο λείπει".
Τα λεφτά του όμως τα παίρνεις.
Και τον βρίζεις βεβαίως στους άλλους, ό πήξος ο δείξος.
Θέλεις φαντάζομαι το ιδανικό, ΄την τέλεια σχέση, το τέλειο σπίτι, την τέλεια οικογένεια, την τέλεια ζωή.
Ε! Δεν σου προέκυψε η τελεια ζωή παρόλλες τις προσπάθειες. Δεν προκύπτει και σε όλους. Τι θα γίνει δηλαδή?
Η χώρισε και ξαναδοκίμασε ή σκάσε.
Τόσο απλό.

7 σχόλια:

UrbanTulip είπε...

Μια κουβέντα είναι το "σκάσε και ξαναδοκίμασε"!

Juanita La Quejica είπε...

Η συναισθηματική μιζέρια πάντως σε καθημερινό επίπεδο είναι η χειρότερη μορφή αργής αυτοκτονίας.
Ο οικονομικός παράγων είναι σημαντικότατος, αλλά και η ζωή ανάμεσα σε πυρά, σε αποξένωση και σε δυστυχία, τί ζωή είναι τελικά;

Marina είπε...

urbantulip, μιά κουβέντα είναι που όμως γίνεται πραγματικότητα. Τι είναι καλύτερα να θάβεις τον εαυτό σου λίγο-λίγο κάθε μέρα, η να τα τινάξεις όλα? Καλύτερα μιάς ώρας χαρά και ξενοιασιά παρά 40 χρόνια στενοχώρια και σκλαβιά

juanita, συμφωνώ, χωρίς το απαραίτητο εισόδημα δεν είναι εύκολη η αποδέσμευση..αλλά και να ζείς έτσι, να τον βρίζεις μπροστά σε φίλους, τι να σου πώ στενοχωρέθηκα αφάνταστα..Δεν τον θέλεις, χωρίστε, όμως μη είσαι έτσι..κρίμα είναι. Και τα παιδάκια της κυκλοφορούν σαν τρομαγμένα κουνελάκια..καμμία σχέση με άλλα παιδάκια γονέων που αγαπούν ο ένας τον άλλον.

Marilina είπε...

μαρίνα συμφωνώ πολύ μαζί σου, βέβαια θέση μου είναι έυκολη γιατί δε μπήκα ποτέ σε τέτοιο δίλλημα... ούτε παιδιά έχω, ούτε νιώθω ότι πέρασαν τα χ΄ρονια. αλλά την οικονομική και συναισθηματική ανεξαρτησία τη θεωρώ απαράιτητη πριν κάνω παιδιά.

renata είπε...

Συμφωνώώώώ!

Urbantulip, από προσωπική εμπειρία, καλύτερα μόνος από επιλογή παρά να είσαι μόνος σε μια σχέση! Ευτυχώς τελικά που δεν έχω παιδιά!

Ανώνυμος είπε...

Keep up the good work »

Ανώνυμος είπε...

I have been looking for sites like this for a long time. Thank you! » » »