Blogger Backgrounds

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 07, 2006

Ενοικιαστές & ιδιοκτήτες ή το αέναο μίσος


Οσα χρόνια ζώ βλέπω παντοτεινή φαγωμάρα μεταξύ ιδιοκτητών και ενοικιαστών. Οι μέν, λένε οι ενοικιαστές, έχουν παράλογες απαιτήσεις, προσπαθούν να ξεζουμίσουν τους δέ, τα σπίτια δεν τα συντηρούν κλπ, κλπ.
Οι ιδιοκτήτες απο την άλλη παραπονιούνται ότι οι ενοικιαστές δεν πληρώνουν, καταστρέφουν τα ακίνητα, έχουν 10 μέτρα γλώσσα κλπ., κλπ.
Εγινα χθές μάρτυρας μιάς σκηνής απείρου κάλλους σε μία πολυκατοικία που είχα πάει. Η ιδιοκτήτρια μιάς κάποιας ηλικίας κυρία, ας την πούμε Ρ, ήταν έξαλλη. Επιανε όλο τον κόσμο και έλεγε το πρόβλημά της, σχετικά με την συγκεκριμμένη ενοικιάστριά της που...πέθανε.
Πέθανε λοιπόν η ενοικιάστρια πρίν 5 μέρες. Τον νοίκι του Αυγούστου δεν το είχε βάλει γιατί ήταν στο νοσοκομείο, ούτε και του Σεπτεμβρίου γιατί μόλις είχε βγεί και ήταν στα τελευταία της.
Η Ρ ήταν θυμωμένη πολύ που έχασε τα νοίκια της. Επαιρνε συνεχώς τηλέφωνο της κόρες της και τους ζητούσε να της αδειάσουν το σπίτι (η κηδεία είχε γίνει στις 3/9) για να το επισκευάσει και ξανανοικιάσει. Το γεγονός ότι δεν τις εύρισκε την έκανε να φρενιάζει. Το τι έλεγε το στόμα της δεν λέγεται. Οι κόρες της νεκρής τελικά της είπαν ότι θα αδειάσουν το σπίτι ως το τέλος Σεπτεμβρίου.. Η Ρ. άρχισε να φωνάζει να της βάλουν τα νοίκια που της χρώσταγαν.
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΗΤΑΝ Η ΑΣΕΒΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΝΕΚΡΟ
Η ενοικιάστρια της Ρ έμενε στο σπίτι της 32 χρόνια!! Στο διάστημα αυτό το επισκεύαζε, πλήρωνε στην ώρα της (μέσω εμβάσματος), το κρατούσε καθαρό, κάθε 2 χρόνια της έκανε αύξηση στο ενοίκιο από μόνης της, ήταν υπόδειγμα ενοικιάστριας και καλός άνθρωπος. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων χαίρονται να έχουν τέτοιους ενοικιαστές.
Μετά όμως πέθανε. Ηταν και 90+ ετών.
Στο όνομα του κέρδους έπρεπε η Ρ να πετάξει έξω τη σωρό της νεκρής και να αναγκάσει την οικογένειά της, άρον-άρον να μαζέψουν τα πράγματα της μαμάς τους, της γιαγιάς τους, της αδελφής τους, χωρίς να έχουν συνέλθει καλά-καλά απο τη λύπη του χωρισμού?
Που είναι η ανθρωπιά?
Τόσα χρόνια να τα πιάνει ήξερε, τώρα όμως που πέθανε η συνάνθρωπος, να τη πετάξει και στο δρόμο?
Ολα για το κέρδος.
Ω! Τι κόσμος μπαμπά!

12 σχόλια:

Τζιτζίκος είπε...

εχω ανάποδη ιστορία. Κυρία που βρήκα στο δρόμο τυχαία, συναντάται με φίλη της και της φωνάζει 'τασία έχω ευχάριστα νέα. Πέθανε η σπιτονοικοκυρά μου'

Δεν έχει σχέση με ενοικιαστη/ιδιοκτήτη αλλά με τον άνθρωπο

not the boy next door είπε...

Παντελής έλλειψη ευαισθησίας.

Jason είπε...

Μα δεν είναι άνθρωποι αυτοί που μας πληρώνουν, είναι παράγοντες συναλλαγών...

sevarose είπε...

Το...καταράμένο το χρήμα δυστυχώς μας κάνει
απ- άνθρωπους!!!

Horexakias είπε...

Τρομερη και η ιστορια ,της μαρινας και του Τζιτζίκου,αν και εχω προσωπικες εμπειριες,ως ενοικιαστης.Εγω αυτο που ξερω ειναι οτι τα σαβανα και τα φερετρα δεν εχουν τσεπες.

Marina είπε...

Tzitziko, καλόόόό! Πέθανα στο γέλιο! Θεία Δίκη! Μου θυμίζεις τη διαφήμιση της Εμπορικής για τα στεγαστικά, που είχε τη φάτσα μιάς ξυνισμένης σπιτονοικοκυράς και έλεγε απο πάνω "Σπίτι με τους δικούς της όρους, ή τους δικούς σας"?

not-the-boy-next-door, ευαισθησία?Αγνωστη λέξη..Σκέψου την οικογένειά της, τα παιδιά της πως θα σκέφτονται έχοντας τόσο αναίσθητη και ασεβή μητέρα, τι κουμάσια θα είναι και αυτά!

jason, μόνο? Γαϊδούρια είναι

sevarose, η απληστία είναι κατάρα τελικά. Πόσα θα φάει πιά? Και με τι τρόπο! Οπως είπες "απάνθρωποι" έχουμε γίνει, θηρία.

horexakia, και εγώ ενοικιάστρια είμαι και το τι έχει δεί το μάτι μου εδω πέρα δεν λέγεται..

dr.Uqbar είπε...

Πόσο θλιβερό πραγματικά...
Αλλά δεν είναι μίσος. Είναι κατάφωρη αδικία που δεν υπάρχουν νόμοι να προστατεύουν τους ενοικιαστές.
Και ούτε θα γίνουν. Γιατί ο νομοθέτης έχει δικό του σπίτι, και είναι και ιδιοκτήτης αμα λάχει.

Alexandra είπε...

έτσι είναι αυτά... μίζερα και άθλια. και δεν γίνεται τίποτα, ποτέ... συμφωνώ... κόσμος χάλια...

candyblue είπε...

Και δυστυχώς για όλους εμάς έχει φωλιά με τέτοιους εκεί έξω...

Crucilla είπε...

Πολύ θα χαρώ να χρωστάω σε τέτοιους ανθρώπους όταν πεθάνω. Η μεταστάσα θα γελάει άραγε η θα κλαίει; Ήξερε κάτι παραπάνω τόσα χρόνια που έμενε εκεί!!

An-Lu είπε...

Ανατριχιαστικό......

Ανώνυμος είπε...

情趣用品,情趣,色情漫畫,情色網,情色a片,情色遊戲,85cc成人片,嘟嘟成人網,成人網站,18成人,成人影片,成人交友網,成人貼圖,成人圖片區,成人圖片,成人文章,成人小說,成人光碟,微風成人區,免費成人影片,成人漫畫,成人文學,成人遊戲,成人電影,成人論壇,成人,做愛,aio,情色小說,ut聊天室,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,免費視訊聊天,哈啦聊天室,視訊聊天,080聊天室,080苗栗人聊天室,6k聊天室,視訊聊天室,成人聊天室,中部人聊天室,免費視訊,視訊交友,視訊美女,視訊做愛,正妹牆,美女交友,玩美女人,美女,美女寫真,美女遊戲,hi5,hilive,hi5 tv,a383,微風論壇,微風,伊莉,伊莉討論區,伊莉論壇,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,plus,痴漢論壇,維克斯論壇,情色論壇,性愛,性感影片,校園正妹牆,正妹,AV,AV女優,SEX,走光,a片,a片免費看,A漫