Blogger Backgrounds

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 22, 2007

Κάλτσες φάντασμα

Οσοι και όσες έχετε χρησιμοποιήσει πλυντήριο θα έχετε προσέξει ότι όταν βάζετε να πλύνετε κάλτσες στο τέλος πάντα θα περισσεύει μία. Η θα λείπει μία. Στα τόσα χρόνια που χρησιμοποιώ πλυντήριο το πρόβλημα "κάλτσες" παραμένει. Είτε τις πλένω δεμένες, είτε λυτές, είτε τις βάζω σε ειδικό σακκουλάκι, ότι και να κάνω αποδεικνύεται μάταιο. Αργά η γρήγορα κάποια θα εγκαταλείψη τη στέγη, το ταίρι της θα μείνει ορφανό.

Αυτό δεν συμβαίνει μόνο με τις ανδρικές κάλτσες, συμβαίνει και με τις γυναικείες.

Μερικές φορές χάνονται και στο στέγνωμα. Κρεμάω 5 ζευγάρια και βρίσκω 9 κάλτσες. Η Αγκαθα Κρίστυ μου είπε ότι ίσως τις παίρνουν τα πουλάκια, οι καρακάξες και οι κοκκινολαίμηδες που τρώνε τα ψίχουλα που τους ρίχνω και σαν σουβενίρ βουτάνε και μία κάλτσα.

Οπως και να έχει αποτέλεσμα είναι να έχει ο Κ πολλές μονές κάλτσες. Τις οποίες αν ταιριάζουν τα χρώματα τις ξαναπαντρεύω με άλλες που χήρεψαν. Και κανείς δεν πρόκειται (φαντάζομαι) να του σηκώσει το μπατζάκι για να διαπιστώσει ότι η μία είναι ψηλή και η άλλη ψηλώτερη.

Εχω όμως κόλλημα. Που στο διάλο πάνε οι κάλτσες?

11 σχόλια:

An-Lu είπε...

Αυτό αποτελέί ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της σύγχρονης επιστήμης ;-)

CGP είπε...

Εγώ πάντως είχα την πρόνοια να αγοράζω μόνο μάυρες κάλτσες και το πρόβλημα δεν είναι τόσο πιεστικό.

elie είπε...

άγγιξες ευαίσθητο ζήτημα. κάποτε δημιουργήσαμε "συρτάρι μονών καλτσών" ελπίζοντας ότι θα βρεθεί το ταίρι τους στο επόμενο πλυντήριο... ποτέ δεν έμεινε άδειο το συρτάρι.
και το ερώτημα παραμένει: πού πάνε οι κάλτσες να μονάσουν?

ο δείμος του πολίτη είπε...

Πόσες φορές το έπαθα κι εγώ. Και η πλάκα είναι όταν είναι ίδιο χρώμα οι κάλτσες με διαφορετικό σχέδιο και μέσα στη νύστα την πρωινή και την βιασύνη να τις παίρνεις βιαστικά. Αποτέλεσμα; Δύο διαφορετικές κάλτσες με κοστούμι. Κάτσε καλά γέλιο. Είδα πάντως και γυναίκα με κάλτσα (ίσως με ζαρτιέρα, δε λέω, δεν ξέρω) μία ριγέ λεπτή ρίγα και μία με χοντρότερη ρίγα. Σούργελο.

yoryia είπε...

Σου συμβαίνει κι εσένα λοιπόν;;;;; Δεν ξέρεις πόσο χαίρομαι που συμβαίνει και σε άλλους, δεν είχα τολμήσει ποτέ να το συζητήσω με άλλους γιατί φοβάμαι ότι θα σκεφτούν: "μα τι άχρηστη!!!!"
Πώς είναι δυνατόν;;; Πάντα, μα πάντα, κάθε φορά που βάζω πλύσιμο καταλήγω με μία μονή κάλτσα

Marina είπε...

Ενα χρονικό διάστημα πίστευα ότι τις έχαβε το πλυντήριο. Αλλά μετά απο μία ομηρική βλάβη απεδείχθει η αθωότητά του.

Αντίστοιχα βλέπω στους δρόμους μοναχικά παπούτσια. Ποτέ δύο, πάντα μία ελβιέλλα εδώ, μία σαγιονάρα εκεί..Λέτε να είναι το αυτό πρόβλημα με τις κάλτσες?

melomenos είπε...

σ'ένα μέρος της Σκοτίας πιστεύουν ότι μικρά ξωτικά σαν τους καλικάτζαρους μοιάζουν
και τα λένε "Τελώνια (Goblins)"
τα βράδια μαζεύουν κάλτσες απο τις μπουγάδες των ανθρώπων για να τις βάλουν στην συλλογή τους!!!
καλό σου απόγευμα

Σπιτόγατος είπε...

Εγώ πολλές φορές τις ανακαλύπτω ξεχασμένες μέσα στο πλυντήριο...μετά τις στεγνώνω χωρίς το ταίρι τους.
Επίσης, επειδή διαπιστώνω ότι έχεις μεγάλο πρόβλημα μπορείς να αγοράζεις στον Κ κάλτσες ενός χρώματος μόνο ή να παίρνεις παραπάνω ζευγάρια από το κάθε χρώμα. Έτσι κανένα πρόβλημα δε θα έχεις που χάνεις που και που και καμιά κάλτσα...
:)

Fibi είπε...

Τι να πω κι εγώ που χάνω και βρακιά???

Μέρες :)

Jason είπε...

Καλά, το μυστήριο της κάλτσας παραμένει η μεγαλύτερη άλυτη απορία στις σύγχρονες κοινωνίες και ταυτόχρονα η μεγαλύτερη αποτυχία της επιστήμης. :)

AmAndArInI είπε...

pane se allh diastash gia ayto xanontai.
:)