Blogger Backgrounds

Σάββατο, Δεκεμβρίου 08, 2007

ΚΑΛΟ η ΚΑΚΟ?

Δεν ομαδικοποιούμαι με τίποτα. Δεν μπαίνω σε ομάδα εννοώ, ομάδα που ακούει και υπακούει έναν Αρχηγό. Ακόμη κι αν ο αρχηγός αυτός μου είναι συμπαθής, ανεκτίμητος, καλός φίλος, 'ο,τι νάναι. Αν μου το ζητήσει σαν άτομο πρός άτομο, βεβαίως θα έχει τη συνεργασία μου. Αρκεί να μη με βάλει να λειτουργήσω σαν πιόνι μέσα σε ομάδα.
Αδύνατον να συμμετέχω.
Θα τα πετάξω κάτω και θα φύγω.
Το ειχα πέί αυτό σε μία φίλη μου παλιά, φοβούμενη μήπως έχω εγώ το πρόβλημα, μήπως δεν είμαι στα καλά μου!
Γέλασε!
"Ετσι είναι τα παραχαϊδεμένα ΜΟΝΑΧΟΠΑΙΔΙΑ" ειπε. Δεν έχουν μάθει να μοιράζονται και να συνεργάζονται. Η όλα ή τίποτα. Μη φοβάσαι μια χαρά επιβιώνουν, συνήθως αυτά είναι οι αρχηγοί των ομάδων. Αν πάλι χάσουν το αρχηγιλίκι, νευριάζουν και φεύγουν" .
Στενοχωρέθηκα γιατί πραγματικά θα ήθελα να ανήκω κάπου, σε μιά ομάδα, εθελοντική ας πούμε. Οσες όμως φορές το δοκίμασα...ύστερα απο λίγο έφυγα, παραιτήθηκα, εξαφανίστηκα.
Κρίμα δεν είναι?

11 σχόλια:

hara_didymina είπε...

Μου αρέσουν τα καλομαθημένα μοναχοπαίδια, δεν γίνονται ποτέ πρόβατα μέσα στο κοπάδι, αρνούνται να ξαπλώσουν στο κρεβάτι του Προκρούστη!!!
Την καλησπέρα μου
http://didymina.wordpress.com

mamma είπε...

Δεν ξέρω αν είναι σύμπτωμα μοναχοπαιδιού. Εγώ έχω 2 αδελφές και γενικά μου αρέσει η παρέα, είμαι τύπος της παρέας, ΟΜΩΣ της ομάδας δεν ήμουν ποτέ και δεν μπορώ να γίνω.
Καλό το θεωρώ που τον εαυτό σου τον μετράς σαν μονάδα κι όχι σαν μέρος κάποιου συνόλου. Μακάρι να υπήρχαν περισσότεροι σαν εσένα και λιγότεροι από τους άλλους.

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα...Marina..έτσι είναι και ποιός θέλει να είναι πιόνι των άλλων και να κάνει ότι γουστάρουν οι άλλοι;;...(συγνώμη για τη λέξη)...μιά φορά πήγε να με χρησιμοποιήσει κάποιος έτσι...όχι σε ομάδα...(σε δεσμό) ήθελε να μ έχει του χεριού του....και έκοψα κάθε σχέση μαζί του...και καλά έκανα πιστέυω....καλά κάνεις και δεν αφήνεις κανέναν...κανέναν όμως να σε έχει έτσι....μπράβο...Με αγάπη,Ηλιαχτίδα.

Marina είπε...

Η απογοήτευσή μου είναι και ήταν στο παρελθόν πολύ μεγάλη γιατί έχω γυρίσει πολλές οργανώσεις, εθελοντικές, πολιτικές και μη, μπήκα μέσα, γράφτηκα και μετά απο λίγο άρχισα να αραιώνω ώσπου σταμάτησα. Σε άλλες το έσκασα κανονικά. Οταν με βάζουν να κάνω πράγματα "για το καλό της ομάδας"..τρέχω. Τώρα πιά το έχω παρατήσει το όλο θέμα..που και πού όμως προσπαθώ όπως φέτος με τους "δρόμους ζωής". Και εκεί αποτυχία.

patsiouri είπε...

Καλά έκανες και σταμάτησες, προφανώς κάτι σε χαλούσε άσχημα!

An-Lu είπε...

Και η τυποποίηση "παραχαϊδεμένα μοναχοπαίδια" χάλια είναι και ψευδέστατη συν τοις άλλοις...καλά έκανες και την κοπάνησες ;-)

YoryiA είπε...

Μπα... αυτό το ομαδικό πνεύμα ή το έχεις ή δεν το έχεις. Ούτε μοναχοπαίδι χρειάζεται να είσαι, ούτε κακομαθημένος. Μερικοί μπορούν να λειτουργήσουν σε ομάδα, και καλά κάνουν, και μερικοί άλλοι δεν μπορούμε, και καλά κάνουμε.

Crazy Tourists είπε...

Εγώ πάλι δε μπορώ κάτι τύπους που όταν πρέπει να δουλέψουν ομαδικά προσπαθούν να γίνουν χαλίφιδες στη θέση του χαλίφη...
Χαλίφη έχουμε αγαπητέ!!! Σουτ και δούλευε!!! Μπαααααααα!!!!!!
Καλημέρα!!!

CrazyTourist2

ellinida είπε...

Δεν έχω πρόβλημα με τις ομάδες. Αρκεί να μην νοιώσω πρόβατο ή πιόνι.
Πρόβλημα έχω όταν μου δίνουν εντολές κι' όταν δεν με σέβονται.

Lianne είπε...

Άλλο πράγμα να γίνεσαι πιόνι, άλλο πράγμα να εντάσσεσαι σε μια ομάδα. Η "φίλη" σου, ούτε αυτό δεν σου ξεκαθάρισε. Δεν χρειάζεται να είσαι μοναχοπαίδι για να μη ξέρεις να μοιράζεσαι και να συνεργάζεσαι. Και από την άλλη όλοι θέλουμε να ήμαστε "αρχηγοί", άλλοι τα καταφέρνουν, άλλοι πάλι όχι. Πάντως κανείς δεν θέλει να τον μεταχειρίζονται, άλλοι πάλι δεν μπορούν να κάνουν κάτι για αυτό και άλλοι αντιδρούν. Εσένα είναι στη φύση σου να αντιδράς όταν αισθάνεσαι ότι σε κακομεταχειρίζονται και καλά κάνεις. Αλλά για να το γενικεύσουμε από τη στιγμή που γεννιόμαστε σε τούτο εδώ το κόσμο αγαπητή μου είμαστε σε μια ομάδα, θέλουμε δε θέλουμε και μαθαίνουμε να επιβιώνουμε και να συμβιώνουμε. Για να είσαι σήμερα εδώ κοντά μας, άρα τα πάς πολύ καλά και σε αυτό το τομέα. Όσον αφορά τις οργανώσεις στις οποίες ήθελες να είσαι μέλος και να ανήκεις σε μια δήθεν "ομάδα", άλλοι θα σου πούν πως σου λείπει το "ομαδικό πνεύμα" στη ζωή σου, ο κόσμος, η παρέα, να μιλήσεις για κάτι διαφορετικό, να βοηθήσεις, εγώ θα σου πω, πως έπεσες σε λάθος ομάδες. Είναι ενοχλητικό για κάποιους να μοιράζονται τα εύσημα και εμείς οι εθελοντές, οι υπόλοιποι, αυτοί που κάνουν όλη τη δουλειά δεν υπάρχουν πουθενά. Αυτό δεν είναι ομάδα. Δεν πιστεύω πως υπάρχει άνθρωπος που δεν θέλει να αναγνωριστεί η προσφορά του. Καλά κάνεις και είσαι έτσι λοιπόν, γιατί διαφορετικά θα ήσουν πιόνι κάποιου, ενώ τώρα είσαι πιόνι του εαυτού σου στη κοινωνία που ζούμε, τουλάχιστον έχεις το δικαίωμα να διαλέξεις.

Marina είπε...

Lianne, δεν έχω κανένα πρόβλημα να ενταχθώ σε ομάδα. Ισα-ίσα στο παρελθόν έχω συνεργαστεί με πολύ κόσμο και η πορεία μας ήταν υπέροχη. Είναι αυτή η πιονιοποίηση που θέτουν οι δήθεν ομάδες που με κάνει να επαναστατώ.