Blogger Backgrounds

Κυριακή, Μαΐου 23, 2010

Γενιά Πολυτεχνείου

Λένε ότι η γενιά του Πολυτεχνείου είναι σάπια!
Μα ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ γενιά!!!!
Οχι όλη η γενιά
Μονο αυτή των πολιτικών της εποχής της..
..που για 35 χρόνια μας κυβέρνησαν!!
Πώς πέρασαν 35 χρόνια..
Πώς ήσουν και πώς είμαι.
Και σε αυτά τα χρόνια η γενιά αυτή που ρίχτηκε με αυτοθυσία
ενάντια στη Χούντα
που έχυσε το αίμα της
και βασανίστηκε
ανελαβε την εξουσία
για να μπατίρει τη χώρα.
Εσένα και εμένα
Ακούω ότι δεν δίναμε σωστά στοιχεία στην ΕΕ για τα οικονομικά μας..χρόνια τώρα..
Ακούω για τη πιθανή μας χρεοκοπία
Φοβάμαι που τ' ακούω αλλά
και θυμώνω
που τα παιδιά του ΄74
έχασαν τα πιστεύω τους
όταν πιάσαν οφίτσια και εξουσία
και κύτταξαν τον εαυτούλη τους πρωτίστως

Τι να κλάψω
Τι να γελάσω
Κλαίει ο ήλιος
και γελάει
για μένα
(Τζουλιέττα Καρόρη)

6 σχόλια:

Lina είπε...

στερεοτυπικό ή όχι, θεωρώ τη γενιά του 70-75 την πιο "άθλια" γενιά. Εξαιρώντας ακόμα και τους πολιτκούς, τα περισσότερα λαμία ή wanna be λαμόγια που ξέρω, είναι εκείνης τη γενιάς.

Ανώνυμος είπε...

καλη εβδομαδα

καλα τα λεει η καρορη

Marina είπε...

Το φοβερ΄ωτερο είναι Lina, που ενώ είχαν πιστεύω, ενώ πολέμησαν λυσσαλέα για ελευθερία..πούλησαν τον εαυτό τους στο θεό Χρήμα και τα πήραν απο παντού.

Ακούω Ξυλούρηδες, Θεοδωράκηδες, Φαραντούρη να υμνούν τη Γενιά του Πολυτεχνείου και μακαρίζω τον εαυτό μου που δεν συμμετείχα (ήμουνα μικρή τότε) δεν ντρέπομαι να τους θεωρώ κατάρα για τη χώρα.
Βέβαια τους ψήφισα το 1981, αλλά δεν φαντάστηκα τότε, την εξέλιξη που θα είχαν.

Lina είπε...

βασικά κυρίως εννοώ αυτούς που γενήθηκαν το 70-75 οι οποίοι για μενα δεν είναι ότι είχαν ιδεολογία, είχαν την τύχη-καταρα να την κληρονομήσουν λόγω συγκυριών. Τελικά όμως δεν .....

Epicuros είπε...

Όχι ολόκληρη η γενιά. Μόνο αυτοί που θέλησαν να εξαργυρώσουν την όποια τοτινή δράση τους. Οι άλλοι δεν θέλησαν να "κυβερνήσουν", έμειναν στον αγώνα της ζωής και ακόμη στα μετερίζια του αγώνα βρίσκονται, του αγώνα για την επιβίωση που τους την υπονόμευσαν οι τοτινοί σύντροφοί τους!

Ανώνυμος είπε...

Γενιά του Πολυτεχνείου,δεν ειναι αυτοί που γεννήθηκαν το 70-75 αλλά αυτοί που ήταν φοιτιτές τότε.Είναι οι σημερινοί 60-65αριδες.Είναι αυτή η γενιά που έκρυψαν κάτω από ιδανικά και ιδεολογίες τα προσωπικά τους συμφέροντα,είναι αυτοί που ενώ είχαν τα κότσια να εξεγερθούν και μπράβο τους γι αυτό τελικά στην ουσία είναι σαν και αυτούς που "εκθρόνισαν" ,θέλανε τον έλεγχο.Επίσης δεν είναι μόνο οι πολιτικοί αλλα η νοοτροπία αυτής της γενιάς που κατέστρεψε εμάς τα παιδιά της που μασ στερήσανε το δικαίωμα στη δημιουργία και μας αφήσαν χρεωμένους.Αυτή οι γενιά πούλησε ψεύτικες αγάπες και ιδεολογίες στα παιδιά της και τα/μας άφησε πίσω και χρεωμένους.Αυτή η γενία έριχνε ψεύτικες ευθήνες σε αριστερές/δεξιές και εξέλιξαν περαιτέρω την κλασσική νοοτροπία του ¨Ελληνα που αντί να κοιτάξει να πάει μπροστά ο ίδιος κοιτούσε να χαντακώσει το γείτονα του,μια κοινωνία φθόνου.Η ουτοπική Επάνασταση ίσως θα έπρεπε να είναι τελικά μια επανάσταση των σημερινών άνεργων νέων σε αυτή τη γενιά,τη γενιά της Επανάστασης.Είμαι απλά ένας ανώνυμος που όπως και πολλοί άλλοι σπούδασα κάποια χρόνια με μεταπτυχιακά ,ξένες γλώσσες για να δουλέψω σαν βοηθός σερβιτόρου στα 30 μου . Διαπίστωσα ότι ο αριστερός και καλά επαναστάτης πατέρας μου με ασχολήθηκε μαζί μου μόνο και μόνο για να κληρωνομήσει το πατέρα του και να το παίζει επαναστάτης τρόγωντας τα έτοιμα στα καζίνα .Καταλαβαίνω ότι αυτή τη στιγμή εκφράζω απωθημένα και οι απόψεις μου είναι επηρεασμένες από πολλές προσωπικές άσχημες εμπειρίες αλλά αυτή είναι η προσωπική μου αλήθεια,αλλά είμαι σίγουρος ότι δεν είμαι ο μόνος .