Blogger Backgrounds

Τετάρτη, Ιουλίου 06, 2016

Εργασιακές πίκρες

Δουλεύεις σε ένα γραφείο με πολλές γυναίκες και 2-3 άνδρες. Οι περισσότεροι είναι μεταξύ 35-55, το αφεντικό σου είναι στα 40 του και εσύ είσαι στα 55+. Δεν είναι η πρώτη σου δουλειά, έχεις πείρα και γνώση για το αντικείμενο. Το αφεντικό σου είναι άνδρας, εξωστρεφής, ευχάριστος, γνωρίζει καλά το αντικείμενό του, ξεκάθαρος στις προτάσεις του, ομαδικός. Είσαι τυχερή που έχεις τέτοιο αφεντικό. 
Υπάρχει όμως πολύ δυσαρέσκεια και δεν είσαι η μόνη που αισθάνεται έτσι.  

Σου ζήτησε να παρευρεθεις αντ' αυτού σε μία εκδήλωση, εκπροσωπώντας τον κατά κάποιο τρόπο. Παρόλλο που κατά βάθος δεν ήθελες να το κάνεις (γιατί θα έπρεπε να προετοιμάσεις μία μικρή ομιλία το σβκ σου που σκόπευαες να κάνεις κάτι άλλο) δέχτηκες γιατί δεν υπήρχε καποιος άλλος γεωγραφικά κοντά να πάει. Αγχώθηκες πολύ, έφτιαξες ένα μικρό κείμενο και το αποστήθισες μήπως και σε ρωτήσουν κάτι, ως τη τελευταία στιγμή που τελείωσε η εκδήλωση ήσουνα κόμπος άγχους και το ασθμα σου στο κόκκινο. Μεγάλη η ευθύνη επάνω σου. Ετσι ένοιωθες.
Μετά την εκδήλωση και μετά απο 2-3 εργάσιμες ημέρες - κάποια στιγμή συναντηθήκατε με το αφεντικό σου ο οποίος σου είπε ότι σε διάλεξε βάσει πολύ σκέψης, γιατί φαίνεσαι να είσαι αρκετά ματαιόδοξη και show-off ώστε άνετα να δεχθείς τη προβολή σου με το να  τον εκπροσωπήσεις για κάτι που δεν είναι κανονικά δικιά σου δουλειά να το κάνεις, αλλά τον βόλευε. Είπε ότι διάλεξε το κατάλληλο άτομο.
Νευρίασες.

Αυτό δεν χρειαζόταν να το πεί. Κατέστρεψε έτσι τη προσπάθεια που έκανες, να προετοιμασθείς, να ισορροπήσεις το άγχος σου με το άσθμα ( που οι γιατροί σου λένε να μην αγχώνεσαι και να αποφεύγεις τέτοιες καταστάσεις), να πιέσεις τον εαυτό σου και τις δυνάμεις σου για να φανείς αντάξια της εμπιστοσύνης του...και νατος τώρα να σε καπελώνει και απο πάνω. Βέβαια επειδή τον ξέρεις, μάλλον ήθελε να πεί ότι μόνο άτομο με αυτοπεποίθηση σαν και εσένα θα δεχόταν να πάει σε ξένο με εκείνο επαγγελματικό περιβάλλον, να προετοιμαστεί για ν' απαντήσει σε πιθανές "δύσκολες" ερωτήσεις για την εταιρεία κλπ. Ομως λίγο τάκτ, κανέναν δεν βλάπτει. Εχεις μία εικόνα για τον άλλον. Είτε ανταποκρίνεται στη πραγματικότητα, είτε είναι καθρέφτης του εαυτού σου, μη μιλάς, μη δείχνεις "to measure her down", σκοτώθηκε για σένα και τα πήγε και πολύ καλά γιατί μετά την επαίνεσες σε όλο το τμήμα!

Κλείστο το ρημάδι...και μη κατατρέχεις όσους σε βοηθούν!Αει στο καλό!

4 σχόλια:

Marina είπε...

Μάλλον ήθελε να σε προσγειώσει μη τυχόν και πίστεψες πως ήσουν (που ήσουν για να λέμε την αλήθεια) η καταπληκτική υπάλληλος που έφερε εις πέρας την δύσκολη αποστολή.. Κομπλεξικοί τεχνοκράτες.. (Tzina Varotsi)

An-Lu είπε...

Ή κόμπλα ή τοξικότητα, τείνω προς το δεύτερο καθώς υποβόσκει το κλίμα της "δυσκολίας" όπως αναφέρεις πιο πάνω.

Marina είπε...

An lu, επέτρεψέ μου ν' απορήσω..τι έχει να φοβηθεί απο εμένα???Με το μέρος του είμαι.

Δάφνη Χρονοπούλου είπε...

Είναι κάτι άνθρωποι που δυσκολεύονται να δουν τον άλλο να καμαρώνει και σπεύδουν να τσακίζουν εγωισμούς και να κόβουν φτερά.
Κι εμείς κλείνουμε αυτιά μπροστά τους..