Blogger Backgrounds

Κυριακή, Αυγούστου 13, 2006

Paulo Coelho

Μου αρέσει πολύ ο Κοέλο σαν συγγραφέας. Μου μιλάνε τα βιβλία του και δεδομένου ότι η ζωή έχει πολλά γυρίσματα, οφείλουμε να προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε, να βρούμε τρόπους για επιβίωση/διαβίωση μέσα στις καινούργιες καταστάσεις που εμφανίζονται και που διαμορφώνονται χωρίς τις επεμβάσεις μας.
Στο τέλος-τέλος η ζωή μιά ζαριά είναι
ένα κύμα
ας το φέρνει όπου θέλει το αέρι
όπου ξέρει το αέρι..
Για μένα τον ευχαριστώ γιατί παλεύοντας να βελτιώνω τον εαυτό μου, αισθάνομαι ότι εκπληρώνω την ύπαρξή μου. Σε αυτή μου την πορεία, τον βρίσκω υποστηρικτή.
Αντίστοιχοι συγγραφείς που μου "μιλάνε" είναι η Ιζαμπέλ Αλλιέντε, ο Λεο Μπουσκάλια και βεβαίως ο Μπέρναρντ Σώ

12 σχόλια:

dr.Uqbar είπε...

Αν δεν υπάρχει το υλικό μέσα μας, ο συγγραφέας είναι ικανός. Γιαυτό και δεν μιλάνε σε όλους το ίδιο.

Και αφού το έχεις το υλικό...μπορεί ακόμα και ο Tim Roth να σου μιλήσει!

vasvoe είπε...

μαρίνα συμφωνώ μαζί σου! μας "μιλάνε" οι ίδιοι συγγραφείς :))

Αμέθυστος είπε...

Συμφωνώ τον έχω διαβάσει. Καταπληκτικός! Τώρα, γιατί το σύμπαν δεν συνωμοτεί για μένα αλλά "κάνει την πάπια", δεν το γνωρίζω.....

Αμέθυστος είπε...

Συμφωνώ τον έχω διαβάσει. Καταπληκτικός! Τώρα, γιατί το σύμπαν δεν συνωμοτεί για μένα αλλά "κάνει την πάπια", δεν το γνωρίζω.....

Marina είπε...

dr.uqbar, συμφωνώ, ανάλογα με το μέσα μας, μας πάνε ή όχι και οι συγγραφείς.

vasvoe :-)

αμέθυστος, έλα μωρέ τώρα..ποτέ το σύμπαν δεν έχει συνομωτήσει για να πετύχω κάτι..αντίθετα όλα κόντρα πάντα μου πάνε..

renata είπε...

Αναλόγως με τη διάθεσή μας και το τι μας απασχολεί τη δεδομένη στιγμή!

Markos είπε...

και βέβαια το κρίσιμο είναι το "...παλεύοντας να βελτιώνω τον εαυτό μου"...
Εκεί τον έχεις υποστηρικτή, αποκούμπι θα έλεγα καλύτερα. Επειδή εσύ θέλεις να βελτιώσεις τον εαυτό σου.
Καλό μεσημέρι

Marilina είπε...

συγκεκριμένα με τον μπουσκάλια, κιας τον κοροιδεύουν πολλοί, νιώθω ν αναπνέω..... με απελευθερώνει αυτός ο τύπος, δεν ξέρω..

Marina είπε...

renata, συμφωνώ. Τον Κοέλιο τον φυλάω για τις ανήσυχες μέρες, όχι για τις καθημερινές..με καλύπτει μιά δεδομένη στιγμή και παίρνω θάρρος..

Marko, Στο θέμα της βελτίωσης αυτού που είμαι, συμφωνώ.. Μου μιλάει ο συγγραφέας γιατί βρίσκω τη ζωή του παράλληλη με τη δική μου.. αν και όχι σε όλα αλλά σε αρκετά..

Marilina, συμφωνώ, τον κοροϊδεύουν τον Μπουσκάλια πολλοί, τον λένε ο "Δρ. Αγκαλίτσας" αλλά δεν καταλαβαίνουν πόσο ανθρώπινα είναι τα βιβλία του εφόσον τα κάνει κανείς πράξη..Στις δύσκολες στιγμές της ζωής μου όταν όλα κατέρρευσαν με θανάτους, διαζύγια, κλπ μιά αγκαλιά, ένας ώμος να γείρω, ήταν το πάν για μένα..Βίβλο είχα κάνει τότε τα βιβλία του

sikelia είπε...

Δεν έχω αποφασίσει ακόμα αν ο Coelho μου αρέσει ή με εκνευρίζει. Όταν τον διαβάζω χάνομαι στον κόσμο του μέχρι να φτάσω στην τελευταία του λέξη και να επεξεργαστώ κάθε θαυμαστικό και τελεία που χρησιμοποίησε. Όταν βλέπω συνεντεύξεις του σκέφτομαι τι αλαζόνας και υπεροπτικός άνθρωπος που είναι και με πικραίνει η κενότητά του. Όποια κι αν είναι η αλήθεια του πάντως, σίγουρα έχει κερδίσει την προσοχή μου.

Ανώνυμος είπε...

Μου αρέσει πολύ ο Κοέλο σαν συγγραφέας. Μου μιλάνε τα βιβλία του και αφού με δεδομένου ότι η ζωή έχει πολλά γυρίσματα, οφείλουμε να προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε, να βρούμε τρόπους να μελετάμε Κοέλο μέσα στις καινούργιες καταστάσεις που εμφανίζονται και που διαμορφώνονται κατά τη διάρκεια των επεμβάσεων του Παναγιώτη Σπύρου. Στο τέλος-τέλος η ζωή μιά ζαριά είναι εξάσφαιρη ένα κύμα ας το φέρνει όπου θέλει το αέρι όπου ξέρει το αερικό αγέρι.. Για μένα τον ευχαριστώ γιατί παλεύοντας να τραχειοτομώ τον εαυτό μου, αισθάνομαι ότι ράβω σώβρακα για τους φαντάρους. Σε αυτή μου τη δοκιμασία, τον βρίσκω υποστηρικτή. Αντίστοιχοι συγγραφείς που μου ομιλούν είναι ο Αλιόσα Αλλιέντε, ο Λεωνίδας Μπουσκάλια και βεβαίως ο Μπράιαν Ψώ.

vaggelis papavasiliou είπε...

ο κύριος είναι συγγραφέας με την έννοια που οι mettallica είναι μεγάλοι μουσικοί.Δεν ξέρω πολλά από λογοτεχνία αλλά ο τύπος είναι pop.Καλός για την παραλία μόνο.Δεν το λέω αρνητικά.Και αυτό χρειάζεται.