Blogger Backgrounds

Πέμπτη, Ιουλίου 26, 2007

Οι κακομαθημένοι ενηλικες

Είναι τα άτομα εκείνα που όντας μικρότεροι και ελεύθεροι, κατάφερναν να περνάνε το δικό τους στην οικογένειά τους με κάθε τρόπο.

Μερικοί πατούσαν στο γεγονός ότι είχαν κάποια αναπηρία, ασθένεια, μόνιμο πρόβλημα και κουκούλωναν τις τερατώδεις απαιτήσεις τους κάτω απο τα "δεν μπορώ, πονάω, αχ! γιατί να μην είμαι καλά" κλπ πράγματα που ανάγκαζαν τους γονείς/συγγενείς τους να υποχωρούν και να ανέχονται πολυ εγωκεντρικές και ίσως καταπιεστικές συμπεριφορές. Αλλοι πάλι όντας αριστούχοι στα σχολεία, μοναχοπαίδια ή έχοντας και επιδεικνύοντας κάποιο σημαντικό ταλέντο (χορός, ζωγραφική) κατάφερναν να εξουσιάζουν την οικογένειά τους σε σημείο σατραπείας.

Παιχνίδια εξουσίας.

"Αισθάνομαι ανασφαλής άρα χρειάζεται να φωνάζω, βρίζω, φέρομαι άσχημα, σαρκάζω, κλαψουρίζω, γκρινιάζω...κάνω ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ με σκοπό να κυριαρχήσω. Να περνάει το δικό μου ώστε ο περίγυρος να ξέρει τίνος είναι το πάνω χέρι. "
Αν σας τύχουν τέτοια άτομα στη ζωή σας, είναι πολύ δύσκολο να συ-ζήσετε μαζί τους. Ιδιαίτερα αν έχουν μεγάλη ηλικία, είναι άνω των 60 ετών, αυτοί οι άνθρωποι έχουν βολευτεί να κυριαρχούν και να τρέχουν τους άλλους τόσο που απο σπάνια έως ουδέποτε θα θελήσουν να αλλάξουν μυαλά.
Εσάς βέβαια μπορεί να σας στείλουν στο τάφο με τις κακίες, αχαριστίες, απαιτήσεις και τρέξίματα. Η μόνη λύση που βλέπω είναι η δική σας φυγή. Αυτό που λέμε ρίχνουμε μαύρη πέτρα.Εσείς τι λέτε?

6 σχόλια:

tassoula είπε...

Αυτό που λές και εσύ.Αν όμως δεν μπορούμε να τα αποφύγουμε απλά δεν τους δίνουμε θάρρος (όσο και να το παίρνουν απο μόνοι τους)και "κατεβάζουμε ρολλά".Δύσκολο στην αρχή αλλά αποτελεσματικό!

Χαρά είπε...

Μας συμπεριφέρονται όπως τους επιτρέπουμε...
Τίποτα δεν είναι τυχαίο
Έχεις δίκαιο σε οτι γράφεις
Κοίτα όμως γύρω σου, αυτό το είδος των ανθρώπων "χαϊδεύεται" ΄σε όσους τούς ανέχονται

ο δείμος του πολίτη είπε...

Σωστή. Δυστυχώς, αυτά είναι και τα πιο κακομαθημένα άτομα και συνέχεια τα χειροτερεύομε και μας ταλαιπωρούν.

An-Lu είπε...

Ρίχνουμε μαύρη πέτρα ή χτίζουμε αποστάσεις με κάθε δυνατό ή αδύνατο μέσο...δεν γίνεται αλλιώς...

tsaperdona είπε...

και αν είμαστε εμείς???
υγ όχι τίποτα αλλά ελπίζω οι ομοιότητες να είναι τυχάιες και τα πρόσωπα φανταστικά!
υγ αλλά εγώ είμαι κλομαθημένη.Πιάνεται?

Marina είπε...

tassoula, πολύ δύσκολο αυτό το ρολλό να κατέβει..ΠΡοσπαθώ..

xαρά, έχει αποδειχθεί ότι η προσωπικότητά μου ανέχεται πολλά πράγματα, δεν μπορώ να αντιδράσω, ή αντιδρώ αργά, δεν βλέπω τον κίνδυνο παρά μόνο όταν με έχουν ήδη πατήσει. Πρόβλημα. Γι αυτό άρχισα και το μπλόγκινγκ, σαν διέξοδο για αυτά τα "πατήματα". Αλλιώς θα σκάσω. Δεν μπορω να ξεχωρίσω ποιός είναι έτοιμος να φερθεί άσχημα για να πάρω μέτρα, εκ φύσεως εμπιστεύομαι εύκολα..και τα αποτελέσματα φαίνονται εδώ και στα χαρτομάντηλα.

dείμο, και που να έχεις μαθητές στο σχολείο που να είναι κακομαθημένοι απο το σπίτι τους. Ο πονοκέφαλος του δασκάλου γιατί όχι μόνο δεν μαθαίνουν αλλά επηρεάζουν στραβά και τους υπόλοιπους.

aν-λού, σωστή. Δυστυχώς δεν μπορώ να το κάνω σε όλες τις περιπτώσεις. Το πολεμάω όμως.

tsaperdona, αμάν! Αν όντως έτσι είσαι..χρειάζεται ν' αλλάξεις άμεσα καρδούλα μου γιατί θα διώχνεις στην πορεία όσους νοιάζονται για σένα..