Blogger Backgrounds

Σάββατο, Οκτωβρίου 28, 2006

Σκατά

Κανείς δεν τολμάει να αγγίζει "τους μεγάλους" αυτούς που το Κράτος, η πολιτεία και οι πολιτικοί προσκυνάνε και αφήνουν τις γλώσσες τους να γλείφουν τους χώρους που πατάνε. "Οι μεγάλοι" δεν ασχολούνται με κόμματα, η πολιτική δεν τους αγγίζει, ξέρουν βέβαια ποιά παράταξη εξελέγει στις εκλογές για να προωθήσουν κάποιες δικές τους υποθέσεις.
Εχουν "γνωριμίες" παντού σε κάθε Υπουργείο, σε κάθε φορέα και είναι τέτοια η θέση τους στην κοινωνία, το όνομά τους τραβάει τον κόσμο όπως το μέλι για τις μέλισσες. Ολοι θέλουν να γίνουν μέρος της πίττας, με οποιοδήποτε κόστος/κέρδος/όφελος.

Ετσι ζούν ανεξαρτήτως και όλοι οι ιθύνοντες τρέχουν πίσω τους να υποβάλλουν τα σέβη τους. Γιατί τους έχουν ανάγκη. Οχι μόνο γιατί είναι πλούσιοι, εντάξει και γι αυτό, αλλά κυρίως γιατί έχοντας "τις σωστες" γνωριμίες θα μπορούσαν να βοηθήσουν μία πολιτική παράταξη..Κακά τα ψέμματα, οι πολιτικοί έρχονται και παρέρχονται, "οι μεγάλοι" είναι πάντα εκεί. Και αν πεθάνει κανένας απο αυτούς, αμέσως άλλοι τον αντικαθιστούν.
Υποκλίσεις, προσκλήσεις, γλείψιμο, σέξ, χρήμα..όλα εδώ επάνω ή κάτω απο το τραπέζι.

Ετσι "οι μεγάλοι" έχουν το ελεύθερο
Να είναι πρώτοι, να δίνουν παραδείγματα καλής, κακής, άσχημης και απαίσιας συμπεριφοράς πρός όλους. Δεν αφήνουν περιθώρια γιατί είναι απλά ruthless, αρριβίστες. Μα τι νόμισες? Ετσι γίνονται τα λεφτά? Η φυτρώνουν τα εκατομμύρια στα δένδρα?

Οι περισσότεροι έχουν ένα καλό προφίλ στην κοινωνία, αγαθοεργίες, χορηγίες, φιλανθρωπικά. Κερασάκια πάνω στην τούρτα. Απο κάτω μπορεί να μην υπάρχει τούρτα. Να είναι φτιαγμένη απο γύψο. Για το θεαθείναι, κράχτης.

Οποιος τους πλησιάζει χρειάζεται να προσέχει. Είναι σαν να πλησιάζεις τον Διάβολο. Που δεν μοιάζει με το καρτούν του Μεσαίωνα με τα κερατάκια και την ουρά. Μπορεί η μοντέρνα έκφραση να είναι ένας αξιαγάπητος κύριος ή μιά γλυκομίλητη γυναίκα. Ομως αγγίζοντας τους πληγώνεσαι. Ολα νομίζεις ότι θα είναι ωραία και λύθηκαν τα προβλήματά σου. Εμπιστεύεσαι την ζωή σου σε ένα σκορπιό που δεν θα διστάσει έστω και για την πλάκα του να σε τσιμπήσει. Ιδιαίτερα για την πλάκα του.

Και μετά άει κουρέψου. Ο,τι και να κάνεις δεν θα έχει νόημα γιατί ακόμη και αν "ο μεγάλος" καταδικαστεί έχει τις γνωριμίες, να την κάνει. Τα δίποδα πλούσια σκατά ποτέ δεν παθαίνουν κάτι.

Κύττα τον κόσμο γύρω σου.
Ποιοί κυβερνούν?
Οχι βέβαια οι πολιτικές παρατάξεις και τα ανδρείκελά τους
"Οι μεγάλοι" σε κυβερνούν

8 σχόλια:

Markos είπε...

Marina μου, ατυχώς αυτό το ξέρουμε χρόνια ....

Marina είπε...

Το ξέρω Μάρκο μου το ξέρω. Τί γίνεται όμως όταν αυτά τα σκατά σε αγγίζουν? Πώς ξεφεύγεις?

Alitovios είπε...

Πολύ βέρα στο δεξί βλέπεις

Crucilla είπε...

Χαίρομαι που σε ενοχλεί και το γράφεις. Πολλοί γύρω μας έχουν διδαχτεί πως δεν αξίζει τον κόπο να ασχολείσαι με αυτούς που σε θεωρούν κατώτερο, και σε κοιτούν με βλέμμα περιφρονητικό που νευριάζεις με το αυτονόητο. Τα σκατά με ενοχλούν και μένα.Πολύ.

Juanita La Quejica είπε...

Όπως έγραφα και στον Τσέλιγκα του http://tseligkas.blogspot.com/ στο ίδιο μήκος ... μπόχας κινούνται οι τίτλοι σας.

Jason είπε...

Μεγάλοι στο μάτι... τέλος πάντων.
Τι να πεις, Μαρίνα μου, έτσι είναι. Δυστυχώς.

sevarose είπε...

..ΤΟΥΣ ΓΡΑΦΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ.!

Marina είπε...

alitovie, δεν βλέπω τηλεόραση καθόλου. Εδώ και 1,5 χρόνο περίπου. Ισως να δώ κανένα αφιέρωμα μόνο, ή ντοκυμαντέρ.

crucilla, το να μην ασχολούμαστε με κάτι που μας χαλάει, δεν λύνουμε το πρόβλημα αντίθετα το θάβουμε..και σε μένα δεν αρέσουν οι ταφές.

juanita, θα το δώ και θα σου πώ

Jason, δεν είναι μόνο στο μάτι. Είναι παντού.

sevarose, μακάριοι όσοι μπορούν.