Blogger Backgrounds

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 13, 2006

Απολογισμός


της χρονιάς που φεύγει. Κάθε χρόνο τον κάνω μήπως και τον επόμενο βγώ σοφώτερη. Οχι πώς βγαίνω, αλλά τουλάχιστον το προσπαθώ.
Φέτος το έπαιξα πολύ Ρομπέν των Δασών. Κυνήγησα ανέφικτα πράγματα και έδωσα μεγάλη προσοχή σε ανθρώπους που είχαν διαφορετικά πιστεύω απο τα δικά μου.
Επίσης έφαγα και την ρετσινιά της "άκληρης", πέρασα απο την γυναικεία σκληρότητα που χρειάζεται πάντα τον αποδιοπομπαίο τράγο για να ρίχνει επάνω του τα δικά της λάθη.
Κατάλαβα ότι δεν μπορώ να σηκώσω άλλη ευθύνη. Ευθύνη για τη δική μου ζωή παίρνω άνετα. Για τη δική σου, αρνούμαι πλέον να πάρω. Γιατί όσες φορές πήρα, έφαγα το κεφάλι μου, αλλιώς βγήκαν και αλλιώς τα εξέλαβες. Ετσι απο την επόμενη χρονιά, οι ευθύνες θα αφορούν μόνο εμένα. Εγωϊστικό? Χέστηκα.
Είδα ότι ό,τι με χαλάει το ξεχνάω. Η μνήμη μου δεν με γελάει, αντίθετα δουλεύει για μένα, σβήνει γρήγορα ότι με έχει πονέσει. Δεν είναι αλτζχάϊμερ, προστασία είναι. Και δεν ξεχνάω μόνο πρόσωπα και γεγονότα, ξεχνάω πικρές κουβέντες και κακίες. Βλέπω παντού το καλό. Σε κάποιους φαίνομαι σαν κορόϊδο. Καλύτερα. Με αφήνουν ήσυχη.
Τώρα λοιπόν που το ηλιοβασίλεμα του 2006 αρχίζει και ολοκληρώνεται, τελειώνω τα πεπραγμένα. Τον απολογισμό της χρονιάς.

13 σχόλια:

Nassos είπε...

Εγωϊστικό? Χέστηκα.
===================================
Αμάν ρε παιδί μου, τόσο χάλια ήταν το 2006; Χαλάρωσε... :P

ο δείμος του πολίτη είπε...

Δεν μπορώ να πιστέψω ότι μία ολόκληρη χρονιά ήταν τόσο χάλια. Μάλλον την απομονώνεις μόνο σε συγκεκριμένα ζητήματα, που δεν τα παρουσιάζεις.

Δε χρειάζεται να κάνεις κάτι άλλο πέρα από τις αποφάσεις που αναφέρεις. Δε χρειάζεται να σηκώνεις τέτοιες ευθύνες, εφόσον σε βαραίνουν ψυχολογικά. Ξέχνα όσα σε πληγώνουν, αλλά να ξέρεις ότι δεν ξεχνιούνται όλα, απλά θάβονται στη λήθη μέχρι την εμφάνιση ενός αρχαιλογικού επεισοδίου που θα τα ανασκάψει.

Να έχεις τις καλές μου ευχές για ό,τι επιθυμείς μέσα στο 2007.

Ανώνυμος είπε...

Η επομενη χρονια θα ειναι καλυτερη. :)

Ανώνυμος είπε...

Ξεκινάμε...
Αλλη μια Ρομπέν των δασών εδώ. Πόσο ανέφικτα πράγματα κυνήγησα κι εγώ. Επίσης έδωσα μεγάλη προσοχή σε ανθρώπους όχι απλά με διαφορετικά πιστεύω αλλά και σε αυτούς που προσπάθησαν να μου επιβάλλουν αυτά τα διαφορετικά πιστεύω.
Μην συζητήσουμε την ρετσινιά της άκληρης, με ακολουθεί καιρό, παρότι εγώ πλέον δεν το θεωρώ ρετσινιά.
Οσο και αν χέστηκα για τις ξένες ευθύνες, θα συνεχίσω να τις παίρνω, ορισμένοι άνθρωποι παραμένουν κορόιδα.
Η δική μου επιλεκτική μνήμη, ή καλύτερα η αξιολόγηση γεγονότων, αποτελεί άμυνα.
Παρότι πολλοί με βλέπουν σαν κορόιδο δεν με αφήνουν ήσυχη. Ισως γιατί δεν είμαι τόσο καλό κορόιδο, δεν ξέρω τί τους προκαλεί ακόμα.
Συγγνώμη που έκανα μέρος του απολογισμού μου πάνω στον δικό σου, αλλά μου έκανε εντύπωση που είχα σκεφτεί παρόμοια πράγματα.

Jason είπε...

Χμ...
Ίσως είναι στα πλαίσια της μελαγχολίας του αποχαιρετισμού ενός έτους που βγαίνουν στην επιφάνεια μόνο κάτι τέτοια αρνητικά και καταθλιπτικά.
Όπως και να 'χει, έρχεται καινούριος χρόνος!
Μπες με το δεξί...

N.Ago είπε...

Μετά τη ψηφοφορία (12/12/2006) από την πλειοψηφία στη Βουλή της Αλβανίας, η χώρα δεν έχει πλέον την Ακαδημία των Επιστημόνων! Αργά τη νύχτα, ψηφίστηκε το νομοσχέδιο της κυβέρνησης(;) «Για την Ακαδημία των Επιστημόνων» με 75 ψήφους υπέρ(!) 2 κατά και 3 παρών! Σύσσωμη η αντιπολίτευση, απείχε της διαδικασίας, διαμαρτυρόμενη για το πρωτοφανές αυτό γεγονός. Η επιστημονική, ακαδημαϊκή και εκπαιδευτική κοινότητα, εκλιπαρούσανε, θεωρώντας την πράξη αυτή ως έγκλημα κατά της επιστήμης, η κυβέρνηση ωστόσο επέμενε και κατάφερε τελικά, να κλειδώσει τις πόρτες τον Ερευνητικών Ινστιτούτων που ήταν υπό την Ακαδημία!
Οι βουλευτές του PBDNJ(Κόμμα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα) Spiro Peçi και Leonard Solis ήταν αυτοί που ψήφισαν κατά του νομοσχεδίου και οι Leonard Demi(PD), Ymer Tola(PDK, Niko Nerenxi(PAA) δήλωσαν παρών!
Παρακαλώ πολύ, αν το γεγονός αυτό σε αγγίζει κι εσένα, είτε κάνε μια αναφορά είτε ανέβασε την είδηση στο δικό σου μπλογκ! Έτσι, η φωνή της διαμαρτυρίας, θα δυναμώσει και θα κάνει τους παχύδερμους και αυταρχικούς κυβερνώντες στην Αλβανία, να σκεφτούνε καλά, πριν οριστικοποιήσουν την ειδεχθή τους πράξη!
Φιλικά Ν.Ago

Juanita La Quejica είπε...

Μακριά από μένα το πικρό ποτήριον του ετήσιου απολογισμού!
Σου είναι απαραίτητος Μαρίνα μου; Λειτουργεί διδακτικά και αποτρεπτικά φαντάζομαι, αλλά γεμίζει και αρνητική φόρτιση.

Markos είπε...

:-)))))
Αυτό το "Είδα ότι ό,τι με χαλάει το ξεχνάω.." συνειδητοποιείς ότι είναι αυτό που σε κάνει να ΕΙΣΑΙ καλή; :))

Marina είπε...

nassos, δεν ήταν χάλια η χρονιά, απλά έμαθα πολλά πράγματα για τους άλλους ανθρώπους, έμαθα να βλέπω μέσα απο τις συμπεριφορές, έμαθα να μην βγάζω γρήγορα συμπεράσματα και να ακούω τις βουλές των ηλικιωμένων. Ο απολογισμός μου δεν είναι πικρός.

O δείμος του πολίτη, παίρνω ευθύνες γιατί μου τις δίνουν. Ποτέ δεν αρνήθηκα ευθύνη εφόσον είναι μέσα στις δυνατότητές μου. Οταν όμως ενώ μου δίνει την ευθύνη με τιμωρεί μετά γιατί δεν διεκπεραιώθηκε σύμφωνα με τον δικό της κώδικα, αλλά με τον δικό μου, αυτό με εξαγριώνει και με κάνει να μην θέλω να ξαναπλησιάσω. Ετσι και έκανα. Της είπα stuff it και τέλος.

nick, λές?

Georgia, τι να πώ! Αδελφές ψυχές! Κάποια στιγμή πρέπει να αναλύσω το θέμα Ρομπέν των δασών, επειδή όμως με πονάει ακόμη..το έχω θάψει.

Jason, ποιά μελαγχολία? Ελπίζω απλά του χρόνου να γνωρίσω κι άλλο κόσμο που θα μου δίνει ερεθίσματα για να γράφω εδώ.

juanita, εντάξει ακούγεται λίγο αρνητικό όμως αν δεν μάθω αυτά τα 5 πράγματα που προέκυψαν πέρυσι και τις αντιδράσεις μου, πώς θα προχωρήσω στα επόμενα?


Marko, αυτό μου το λέει και ο Κώστας. Μπορεί να νευριάσω, στενοχωρηθώ σήμερα αλλά ως το τέλος της εβδομάδας το ξέχασα. Δεν το κάνω επίτηδες, φεύγει μόνο του και μένουν μόνο οι γλυκές στιγμές.

Marina είπε...

ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΚΑΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ?
Γιατί μου έχει βγεί ο κ&&&ος να προσπαθώ ν' αλλάξω τη φάτσα του μπλόγκ ΧΩΡΙΣ HTML ΓΝΩΣΕΙΣ

Τα σχόλιά σας πολύ ευπρόσδεκτα

Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνα με τον δικό μου απολογισμό, το 2006 ήταν μια πολύ καλή χρονιά αν εξαιρέσω βέβαια την αρχή και το τέλος του που μου συνέβησαν τα δύσκολα...
Όμως τα δύσκολα τα προσπερνώ και μένω με τις υπέροχες αναμνήσεις όλης της υπόλοιπης χρονιάς :)

Thats me!

Ανώνυμος είπε...

Ωχ! Αρχίσαμε απολογισμούς από τώρα; Λίγο νωρίς δεν είναι ακόμα;
Anyway! Μαθαίνουμε από τα λάθη μας, προπονούμαστε στο δρόμο μετ' εμποδίων και συνεχίζουμε με περισσότερη ταχύτητα και ετοιμότητα!
Ο νέος χρόνος εύχομαι να είναι περισσότερο χαρούμενος και δημιουργικός για όλους!

shades in the dark είπε...

Το έφτιαξες πολύ όμορφο το μπλογκ σου.. μεγιά.. καλό είναι να κάνουμε απολογισμό σε ότι κάναμε λάθος κι αν μπορούμε να κρατάμε μόνο τις όμορφες στιγμές..
Καλημέρα καλή βδομάδα.