Blogger Backgrounds

Δευτέρα, Μαρτίου 05, 2007

Ενα ευχαριστώ.

Είναι γεγονός ότι "φουντώνω" εύκολα. Παρορμητική γάρ. Αμα αρπάξω φωτιά γίνεται της κακομοίρας. Τα συναισθήματά μου ξεπετάγονται σαν τρομαγμένα πουλιά μετά την ντουφεκιά, πρός όλες τις κατευθύνσεις.

Η φωτιά όμως δεν διαρκεί πολύ, απο μόνη της σβήνει.
Εμαθα στην πορεία να την σβήνω είτε μιλώντας για αυτή και τα αίτια που την προκάλεσαν είτε γράφοντας γι αυτήν. Η και τα δύο. Το γραπτό με εκφράζει καλύτερα γιατί ακούω-διαβάζω τις γνώμες των άλλων και αυτόματα βλέπω τα πράγματα απο άλλη οπτική γωνία.
Η ανθρώπινη γνώμη είναι το γιατρικό μου.
Αν αγαπώ τους ανθρώπους? Πάρα πολύ. Μαζί τους μαθαίνω όχι μόνο τι είμαι και τι θέλω να είμαι , αλλά πως να αλλάζω και να πορεύομαι μέσα στον κόσμο, μέσα στη ζωή, μέσα στη Γή.
Η ωριμότητα δεν πάει με την ηλικία, το έχω πλέον καταλάβει αυτό. Απλά προσπαθώ.
Jason, δείμο του πολίτη σας ευχαριστώ πολύ.

10 σχόλια:

Jason είπε...

Μαρίνα, είσαι πιο τους πιο υπέροχους ανθρώπους που έχω γνωρίσει στην bloggόσφαιρα και στο λέω μόνο γιατί θέλω να στο πω.

Όσο για χθες, εγώ συμφώνησα με την ουσία αυτού που ήθελες να πεις, μάλλον τα διατύπωσες λίγο άδικα και σ' αυτό στάθηκα περισσότερο.

Να είσαι πάντα καλά.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Κούκλα μου, δεν είναι θέμα ευχαριστιών. Σαφώς και η ωριμότητα είναι θέμα εμπειριών. Μαθαίνουμε και από τα δικά μας και από των άλλων τα λάθη και κρίνουμε. Εξάλλου η κριτική μας ικανότητα καθορίζει αυτό που συμβατικά λέμε ωριμότητα.

Είπαμε εξάλλου, είσαι ένα λατρευτό κοριτσάκι -ευτυχώς είσαι μακριά και δεν θα παρεξηγηθώ για καμάκι-, πολύ γλυκό κοριτσάκι που ενοχλήθηκε από την ανάγωγη συμπεριφορά κάποιων. Απλά θυμόμαστε κάπου κάπου εκείνη τη δόκιμη πια λέξη -σταρχιδισμός.

An-Lu είπε...

Μια χαρά σε βρίσκω κούκλα μου και μην κάθεσαι να σκας με μικρόψυχα ατομάκια!

dr.Uqbar είπε...

Μην το συζητάς.
Μόνο αυτά που λες (χωρίς να ξέρω καν την αφορμή) δείχνουν ωριμότητα. Έστω και σε γραπτό λόγο!

zoufitsa είπε...

Μαρινακι μου καλα κανεις και εισαι αυτη που εισαι.Ειλικρινης και αληθινη,δυστυχως αυτο δεν αρεσει σε ολους..ε τι να κανουμε σε οποιον αρεσουμε...

καλημερα

Juanita La Quejica είπε...

Το τί γράφεις εδώ, το προλέγει και ο τίτλος του blog σου. What puzzles you. Ευτυχώς, πολλά από τα θέματα της καθημερινότητας που μας ενοχλούν, είναι περιορισμένης διάρκειας. Σαν τις εφημερίδες. Αυτό που χθες ήταν καυτό νέο, σήμερα έχει ξεχαστεί. Κάπως έτσι συμβαίνει στο περίπου και με τα μικρά ενοχλητικά περιστατικά της καθημερινότητας. Εντός και εκτός blogs. Ο τρόπος που επέλεξες, να τα ξεπερνάς μιλώντας ή γράφοντας γι αυτά, είναι πιστεύω μία υγιής στάση ζωής.

Sailor είπε...

Καλησπέρα

Η ανθρώπινη γνώμη είναι πολύ
σπουδαία, όπως και η άποψη

Το γραπτό είναι αυτό που μένει

Η ωριμότητα έρχεται σιγά, σιγά
δεν χρειάζεται βιασύνη

Από τον γραπτό λόγο πάσχουμαι
Από λόγια του αέρα έχουμε
χορτάσει......

Καλό σου βράδυ

sofi-k είπε...

Καλησπέρα Μαρίνα!
Όπως λέει και η zoufitsa, σε όποιον αρέσουμε για τους άλλους δε θα μπορέσουμε!...

Μη μασάς!

Fibi είπε...

Ξέσπασμα για μένα το καλύτερο είναι το κλάμα. Προχτές όμως στο ΟΑΕΔ ήταν η φωνή μου, τους ξέχεσα κανονικότατα και ηρέμησα, μεγάλη ανακούφιση...

Μετά βέβαια με το που έκλεισα την πόρτα πίσω μου ξέσπασα σε γέλια, τους χρειαζότανε :)

καλημέρες

Marina είπε...

An-lu, Zoyfitsa, Fibi, εντάξει σε όποιον αρέσουμε, όμως το να αντιδρούμε άσχημα στη βία, δεν ωφελεί. Αλλος τρόπος πρέπει να υπάρχει.

dr.uqbar, καλώς τον. Νευριάζω εύκολα αντίστοιχα ξε-νευριάζω εύκολα. Αν αυτό είναι ωριμότητα, τότε ωρίμασα επιτέλους!!!!1

Juanita, είναι ακριβώς όπως το λές. Αλλοι φωνάζουν, παίρνουν τηλέφωνα,βρίζουν. Του λόγου μου τα γράφω και έτσι εξαγνίζομαι μέσα απο τις συμβουλές και τις διευκρινήσεις των άλλων. Ετσι εξατμίζεται το πρόβλημα και κατά κάποιο τρόπο σβήνει.

sailor, καλώς τον. Την ωριμότητα δεν την κυνηγάω πιά, αφήνω τη βάρκα μου στο κύμα. Ισως μετά από πολλές καταιγίδες θα μάθω να την κουμαντάρω, ίσως όχι. Στη ζωή μου όμως οι γνώμες των ανθρώπων μετράνε πολύ. Οπως και τα βιβλία.

Sofi-K, βεβαίως σε όποιον αρέσουμε, μόνο που μερικές φορές οι άλλοι δεν το σέβονται αυτό και βίαια "μας καλούν στην τάξη". Ελλειψη ωριμότητας εκ μέρους τους.